torsdag 13 oktober 2011

Inspirerande inspirationskväll inför inspirering...


Om ett par veckor kommer Fadderverksamheten starta för första gången på läkarprogrammet vid Lunds Universitet. Och vi talar inte om en nollningsverksamhet där fokus mest ligger på fest, vilket ju fyller sin funktion just när man kommit in på läkarprogrammet och vill fira sin stora vinst och lycka, utan om en verksamhet där faddrarna finns för att lyssna på yngrekursarna samt dela med sig av sina egna erfarenheter. Faddrarna går på kliniska terminer och kommer (förhoppningsvis) vara en källa till inspiration för de nya läkarstudenterna. Och med tanke på vilka personer som anmält sig som faddrar så är jag övertygad om att det verkligen kommer att bli lyckat och att det kommer ge goda minnen för livet. Jag blir alldeles varm om hjärtat när jag tänker på det :)

Under kvällen talade en studentpastor med stor erfarenhet inom området samt vår studievägledare, och ämnen som behandlades var bland annat gott ledarskap, stress, studieteknik, och gruppdynamik. Alla faddrar fick varsitt kompendium och det bjöds på mumsiga mackor från Widerbergs - en inspirerande kväll helt enkelt!

Nu är det upp till faddrarna och adepterna hur det hela kommer att fortsätta, och jag väntar med spänning på att få höra hur de första fadderträffarna har gått. Så underbart att det äntligen har kommit igång, efter år av planerande!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar