söndag 18 september 2011

Stolt styrelseledamot i MSF Skåne

Nu har jag kommit hem efter en otroligt givande helg med MSF Skåne!

Vi åkte iväg på arbetshelg tidigt på lördagsmorgonen och väl ute på landet (i den friska koluften) bokstavligen sprudlade styrelsen av idéer och framtida visioner. Vi gick igenom allt från våra stadgar till våra framtidsförhoppningar för organisationen, gjorde ansvarsfördelningar och brainstormade om hur vi kan effektivisera vårt arbete och framför allt om hur vi kan kommunicera vårt arbete vidare till medlemmarna så att de vet vad vi gör och vad vi jobbar med. Det kan vara svårt att nå ut ibland till medlemmarna då vi gör mycket jobb i form av planering och research inför olika projekt och att mycket av jobbet utförs innan det kommer medlemmarna till godo.

Ett exempel är fadderverksamheten!

För flera år sedan väcktes en tanke i MSF att vi ville starta en fadderverksamhet, där T1or skulle vara adepter och där faddrarna skulle vara äldrekursare från kliniska terminer. Detta för att utveckla en större gemenskap och ett bättre kamratstöd bland läkarstudenter, och för att yngrekursare ska få möjlighet att träffa äldrekursare för att kunna ställa frågor och få tips och råd. För faddrarna innebär det ett ypperligt tillfälle att få öva sig i handledning och ledarskap (meriterande inför AT) och framför allt en möjlighet att få hjälpa till och göra en insats för kommande "generationer" läkare.

Och nu är det äntligen dags! Så småningom lyckades vi skapa en styrgrupp bestående av MSF Skåne, MF och studievägledningen och vi beviljades pengar från nämnden för att starta en fadderverksamhet. I över ett år har vi nu haft möte efter möte där vi planerat och planerat och planerat... Vi skickade ut förfrågningar på vilka studenter på kliniska terminer som ville ha faddrar - och fick fler än vad som behövs! Och nu har nedräkningen för start av Fadderverksamheten 2011-2012 börjat... Styrgruppen har filat på alla detaljer och sammanställt ett ordentligt informationskompendium till faddrarna, och härnäst kommer vi ha en inspirationskväll för alla faddrar innan de första mötena med faddergrupperna sker.

Ett otroligt stort arbete ligger bakom, och jag är verkligen glad nu när det kommer att sättas i land och faktiskt komma medlemmarna till godo! För det är ju det som är det viktigaste - att det vi arbetar med gör skillnad för alla läkarstudenter och att vårt mål är att göra läkarstudenters studiesociala situation så bra som möjligt.

Jag är så otroligt stolt över mina fellow aktiva i MSF Skåne. Alla brinner verkligen för att göra utbildningen och läkarstudenters situation bättre, och alla gör det på frivillig basis i ren ideell anda. Att det är ett så gött gäng gör ju inte saken sämre, den här helgen har jag fullkomligt kiknat av skratt och jag kommer hem till min nya lilla lägenhet helt trött och utpumpad - men otroligt glad och med träningsvärk i alla skrattmuskler :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar