måndag 4 februari 2013

Tacksam!


Sitter och slösurfar, som vanligt. Svårt att sätta punkt för "smekmånaden" som varit nu efter termin 9 - efter att ha klarat termin 9s två terminstentor och FAS (den praktiska/muntliga tentan på termin 6-9) samt att ha varit på ett x antal intervjuer och fixat sommarjobbet så är det lätt att intala sig att man har rätt till att ta det jäkligt lugnt ett tag...! Så jag har unnat mig två veckors ledighet! Åkte till Ystad saltsjöbad med en kär vän, ååååh vad härligt det var! Så himla värt att bara åka bort ett dygn och hänga i bubbelpoolen eller i den varma källan utomhus timme ut och timme in. Då går det bara inte att vara stressad, du måste stressa ner... Underbart! Särskilt för en rastlös själ som jag, som lätt stirrar upp sig i tentatider och sen har otroligt svårt att varva ner trots alla mina verktyg med styrkeyogan....



Yogan fortsätter ha en central del i mitt privatliv. Utan yogan skulle jag inte fungera, utan virvla iväg och uppåt uppåt tills jag exploderade i små små atomer - det är som att mitt sinne är elektriskt, sprakande, konstant i arbete, kroppen konstant redo att anta nya utmaningar. Men jag vet mina begränsningar, jag har gått in i väggen en gång förut och jag tänker aldrig hamna där igen. Så yogan är fantastisk - den tvingar mig att landa, vara här och nu, och förena kropp och sinne. Får mig att lugna ner hela systemet, och hitta någon form av balans. Hjälper mig att känna efter och hitta mina känslor och min innersta önskan. Det är så lätt att förvirra sig i alla andras förväntningar och krav på en, så svårt att bara följa sitt eget hjärta - men yogan får en i kontakt med sitt innersta. Är så otroligt tacksam för att jag fann yogan!


Apropå tacksamhet så är det lätt att glömma just att vara tacksam. För även om livet känns tungrott ibland så har vi så otroligt mycket att vara tacksamma för. Tänk efter, vad har du i ditt liv som du kan känna tacksamhet för?

Själv är jag konstant förundrad över att det går så bra nu. Det är som att allt bara faller på plats, som att jag äntligen hittat rätt. Om du läst Alkemisten (en för övrigt väldigt trevlig bok av en fantastisk författare) så förstår du nog vad jag menar. Efter att alltid ha kämpat i motvind och aldrig haft oddsen på sin sida är det otroligt frigörande när allting bara helt plötsligt rullar på. Inte utan arbete såklart, jag kämpar fortfarande då och då, men det är ändå som att tärningen hamnar på rätt sida varje gång jag kastar den... Och även om jag har svårt att lita på att det faktiskt kan få lov att vara såhär, svårt att inte tro att det snart kommer ett bakslag, så njuter jag verkligen av att få lov att känna mig lycklig och att livet är härligt :)

Jag har otroligt mycket att vara tacksam för! Jag studerar till ett yrke där möjligheterna är oändliga och där jag alltid kommer att ha jobb, ett jobb där jag får lov att hjälpa andra och där man har möjlighet att göra skillnad, och jag har nu fått mitt första underläkarvik på kardiologen i sommar! På ett sjukhus med gott rykte om god handledning och inom pendlingsavstånd. Jag är så tacksam för att jag under termin 9 äntligen hittade mina favoritämnen, och jag är nu helt övertygad om att jag är på rätt spår - det är läkare jag vill bli och antagligen kommer jag att specialisera mig inom gynekologi/obstetrik! Fast vem vet, efter en sommar på kardiologen kanske jag är omvänd :)



Jag är så tacksam för mina vänner, som alltid finns där och stöttar, något som verkligen visade sig i förra året när jag behövde dem som mest. Jag är så tacksam för att jag träffat en kille som stöttar mig till fullo och som är otroligt omtänksam och kärleksfull. Jag är så tacksam för att jag hittat verktygen att ta mig igenom de tuffaste livshändelserna och att ändå kunna känna hopp, glädje och framtidstro. Jag är så tacksam för att mitt hjärta fortfarande brinner och kan älska lika intensivt som förr!

Så tänk efter, eller kanske framför allt: känn efter - vad brinner ditt hjärta för? Vad har du i ditt liv som du är tacksam för? Bara att man har en frisk kropp, ett klart sinne, ett par ögon som kan se, händer som man kan känna med, öron så man kan höra musik och känslor som påverkar en är saker vi ofta tar för givna men som vi skulle sakna oerhört om vi förlorade dem...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar